Gemarineerde paprika’s

  • 4 personen

Ingrediënten:

4 rode en 4 gele Sweety Pep
4 tomaten, in blokjes zonder zaad
1 aubergine
2 bollen buffelmozzarella
8 gezouten ansjovisfilets
1/2 rode peper, gehakt, zonder zaadjes
1 teen knoflook, gehakt
1/2 bosje platte peterselieblaadjes, gehakt
1/2 citroen, sap
8 eetlepels extra virgine olijfolie
peper en zout

Voorbereiding:

1. Verhit een grillpan en bak de paprika’s rondom totdat de schil zwart is. Leg de paprika’s in een kom en dek deze af met plastic folie. Hierdoor komt de schil los.
2. Snijd de aubergine in dunne plakken en grill deze tot er mooie donkere strepen op staan. Ontvel de paprika’s en haal de zaadjes eruit, leg ze bij de aubergines in een schaal.
3. Marineer dit met citroensap, olijfolie, knoflook, rode peper en peterselie. Breng op smaak met peper en zout en verdeel het over de borden. Schep er de tomatenblokjes overheen en leg er de mozzarella en ansjovisfilets bij.

Ongelofelijk lekker en zooo zoet!

Bekijk alle recepten