Toastje met Spaanse ham en paprika

  • 8 personen
  • 10 min.

Ingrediënten:

  • ½ ciabatta
  • 3 el olijfolie
  • ½ teen knoflook
  • 1 tl gedroogde rozemarijn
  • 1 puntpaprika (geel)
  • 8 plakjes Spaanse gedroogde ham (Serrano of Iberico)

Voorbereiding:

  1. Zet de grill van de oven aan. Snijd de ciabatta in 8 sneetjes. Pers de knoflook boven de olie en voeg de rozemarijn toe. Bestrijk de sneetjes ciabatta licht met de knoflookolie en rooster ze onder de grill in ca. 3 min. goudbruin. Houd dit goed in de gaten, het kan snel gaan.
  2. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de puntpaprika en snijd het vruchtvlees in dunne ringen. Verhit de overgebleven knoflookolie in een koekenpan en roerbak de paprika op middelhoog vuur in ca. 3 min. beetgaar.
  3. Verdeel de ham en vervolgens de paprika over de sneetjes brood. Bestrooi met versgemalen zwarte peper.

Easy going? Vergeet de zelfgemaakte toastjes en gebruik kant-en-klare!

Ongelofelijk lekker en zooo zoet!

Bekijk alle recepten