Polentablokjes versierd met Sweety pep en Salanova® blaadjes

Ingrediënten:

250 g polenta
250 g boter
500 ml water
500 ml melk
50 g geraspte Parmezaanse kaas
1 geraspt knoflookteentje
½ geraspte limoenschil & sap
2 Sweety pep paprika’s, geroosterd in de oven (5 min. 170 ºC) ontveld en in stroken gesneden
Salanova blaadjes
1 eetl. witte balsamico azijn
1 eetl. hoisin saus
Virgin olijfolie
Zout

Voorbereiding:

POLENTAPUDDING:
Breng het water en de melk met zout aan de kook en voeg de polenta toe. Blijf kloppen, zodat het niet aanbakt. Kook op een hoog vuur en zet het vuur laag zodra het mengsel verdikt.
Voeg de kaas en boter toe en blijf roeren totdat het mengsel deegachtig is geworden. Doe het dan in een bakblik, strijk het oppervlak glad en laat afkoelen.

DRESSING:
Meng de knoflook, limoen, paprika, balsamico azijn, hoisin saus, zout en olijfolie met elkaar. Als de polenta afgekoeld is, snijd deze in blokjes van 10 × 10 cm en leg op een schaal.
Doe wat dressing op de bovenkant met een lepel en maak af met een Salanova blaadje bovenop, wat dunne plakjes Parmezaanse kaas en een druppeltje balsamico azijn. Kan zowel warm als koud geserveerd worden.

Ongelofelijk lekker en zooo zoet!

Bekijk alle recepten